Henk Elzinga deelnemer Tour for Live 2012

Bijna zevenhonderd wielrenners staan zondag 26 augustus aan de start van de loodzware wielertocht Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen. Zij rijden in acht dagen 1250 kilometer van Noord-ItaliŽ naar Nederland. Nog voor de start is al ruim anderhalf miljoen euro opgehaald door de renners, een recordopbrengst en dit bedrag blijft stijgen. Thuisblijvers kunnen de renners live volgen via GPS trackers.

In bijna 80 ploegen fietsen de renners dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke routes. De wielrenners zijn via GPS trackers live te volgen op www.tourforlife.nl. Het thuisfront ziet zo precies waar de renners zich bevinden. Op die site wordt tijdens Tour for Life ook dagelijks verslag gedaan en een videoblog geplaatst.

Zondag 2 september komen de renners over de finish op de Cauberg. Daar worden zij groots en feestelijk ontvangen door hun familie en vrienden. Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen en zelf voor de tweede keer deelnemer aan de tour, neemt de cheque met de eindopbrengst in ontvangst.

Henk zal deelnemen met de ploeg AtoS for Life. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 renners, fietsen acht etappes door vijf landen. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine. Ook de legendarische Alpe díHuez ligt op de route.