MOUNTAINBIKERSTOCHT 2006 SUKSES!!

De tweede mountainbikes toertocht is door de grotere deelname en het bijzonder mooie winterweer een groot succes geworden. De 174 deelnemers (24 meer dan vorig jaar) reden de prachtige route over 20 of 40 kilometer. Sommige, waaronder Jan Hendrik Westra, oorspronkelijk uit Műnein nu wonende in Ureterp, reden zelfs drie ronden! De tocht was niet mogelijk geworden zonder de bijdrage van zo'n 20 vrijwilligers.
Parcoursmeester Hans v. d. Boon had alles prima onder controle. Hier volgt een foto impressie.

Bij aankomst de fietsen in elkaar monteren. Kees de Vries moet nog even wat ophangen.

Eerst inschrijven, betalen en dan gezamenlijk nog even een kopje koffie voor de start.

Op de fiets, door de steeg de natuur in. De pony's weten achter aan de Sanjesreed niet wat hen overkomt; zoveel drukte is er bijna nooit! 

Eén van deze twee Trynwâldsters probeert zijn nieuwe fiets uit. De andere krijgt niet lang hierna panne en moet naar Joustra. Veel fietsers hadden last van bevroren remmen en schakelaars. Op de tweede foto gaat men het Kaetsjemuoibosk in.

Na een kopje bouillon duikt men het Heemstrabos weer in. Het is koud werk maar het geeft enorm veel voldoening! De rijders waren vol lof over het parcours en over de organisatie en verzorging! Een prima promotie voor dit mooie gebied, de Trynwâlden genoemd!