Louw Bijma: Into the wild 2015

Beste clubgenoten en andere kennissen,

Voorlopig zien jullie mij helaas even niet bij de activiteiten van onze club. Ik móét namelijk weer zo nodig en omdat ik nog niemand anders heb gevonden die ook dezelfde tik heeft als ik, ga ik dus weer alleen op stap Zaterdag 30 mei begin ik aan een ruim twee maanden durend avontuur. En deze keer gaat mijn fietsreis van van west naar oost dwars door de USA. Zoals andere keren zal broer Siebe meestal mijn verslagen via webmaster Wybren weer op de site van de fietsclub laten plaatsen. Er is ook nog een gastenboek op de site zoals jullie weten. En het is wel leuk om nu en dan een berichtje hierop te zien.

Louw

De geplande route:

Zo ben ik dus onderweg:

Juni 2015 Het is weer zo ver. Louw is weer op reis.

Zaterdag 30 mei is hij opnieuw vertrokken om als wereldfietser een grote fietstocht te maken. Hij heeft zelf al verteld wat nu zijn doel is. Onze broer Fopko heeft Louw die zaterdag met z’n in een doos ingepakte hybryde-fiets en de bagage naar Schiphol gebracht. Om ’ s middags 1 uur is hij vertrokken op weg naar Vancouver in West-Canada. Omdat hij de klok mee had, was hij een uur later, om 2 uur Canadese tijd, al in Vancouver. Nadat hij de fiets met alles erop en eraan gemonteerd had, is hij dezelfde dag 30 km verder naar een van te voren geplande camping gefietst bij Surrey. Zondag 31 mei is Louw naar onze neef Sid (Siebe) en zijn vrouw Jenny in oostelijke richting naar Abbotsford gefietst. De eerste kilometers is hij ’s morgens eerst begeleid door een groepje fietsers (4 vrouwen en 1 man) om hem de route te wijzen. Hij is 1 dag bij de familie gebleven. Samen zijn ze ook nog bij een andere nicht (Ann) geweest en gezellig bijgepraat. Als ik op het Gastenboek kijk, dan lees ik daar dat hij bij de familie flink heeft ‘gebunkerd’. Wel netjes blijven Louw!

Woensdag 3 juni mailt Louw (om 21.54 u Ned. tijd) dat hij een gezellige tijd in Abbotsford heeft gehad. Maar ik ben nu weer on my way na de Amerikaanse grens te zijn overgestoken. Gisteren (dinsdag) regen gehad en bij Arlington na 125 km de tent onderdak gezet op een camping, waar verder niemand aanwezig was. Vandaag is het goed fietsweer en ben nu bij Everett. Denk de route langs highway 90 te nemen, na waarschuwing van local people. Lekker iten krekt en gean no wer fierder.

Vrijdag 5 juni mail van Louw (20.54 u Ned. tijd). Ja, daar ben ik weer. Even geen Wifi gehad. Gisteren de hele dag geklommen langs voormalige spoorbaan, 40 km lang, de Snoqualmie Iron Horse trail . Dit is een gravel trail, maar goed te doen. Gaat heel geleidelijk. Zit nu aan highway 90 en ga richting Ellensburg. Er staat dan wel op een bord 30, maar dat zijn dan wel miles. Eergisteren weer onderdak met tent (zie foto), maar vannacht op een natuurcamping aan de route gestaan. Het pad loopt meestal parallel aan de highway. Vanmorgen ook een binnenband voor verwisseld. Het ventiel was niet goed. Groeten van Fying Dtchman.

Zaterdag 6 juni (vandaag D-day) mail van Louw (19.34 u Ned. tijd) daar ’s morgens vroeg. Gisteren een lange dag gemaakt. Moest steeds band bijpompen en heb vanmorgen op de camping in Ventage (weer op route) heel kleine staalsplinter verwijderd. Het is hier nu heet en vannacht werd ik bijna uit mijn tentje geblazen door de harde wind die hier over de kale heuvels blaast ’s nachts. Moet veel drinken, dat wordt nog wat naar het zuiden. Ze snappen hier niet dat je zoiets op de fiets doet. Ik ga nu richting Richland langs highway 240 en heb breakfast achter de knopen. Doei.

Siebe

Maandag 8 juni mail van Louw. Hot Hot. Ben vandaag (zondag 7 juni) door de hitte bevangen. Zelfs voor de people hier is het te heet! Het werd 101 graden fahrenheit. Ben opgepikt door fietser en mee naar zijn huis gegaan met badkamer en airco. Wat een huis! Dit is vlakbij Richland. Morgen hoop ik, als het niet te heet is, de staat Washington te verlaten en de staat Oregon binnen te fietsen. Ik zie nog wel. Het heet hier Pasco en de afstanden zijn hier gigantisch, maar dat geldt dan voor de auto. De fietscomputer doet ook niets meer en morgen maar een nieuwe kopen. Had plm. 800 km op de teller.

Dinsdag 9 juni mail. Dutch biker. Uitgerekend vandaag, nu ik hier ben, is hier een nieuw warmterecord, nl. 112 graden fahrenheit (= 44 graden Celcius). Wat een verschil met Nederland. Ben vanmorgen met een pick-up truck naar Oregon gebracht. Vandaag Pendleton gehaald en nieuwe fietscomputer geïnstalleerd, dus ik kan weer km’s maken. Zit nu aan koud bier op een camping met airco. Wegens wegwerkzaamheden kan ik morgen gratis met en shuttlebus naar Lagrande. Met deze hitte is het wel een heel zware klim. Slaap vannacht zonder slaapzak in open tent. Mijn koude bier is op, dus naar bed.

Dinsdag 9 juni 2e mail. 22.07 u. Ned.tijd. Het is hier nog too hot, dus ik doe straks nog een stukkie met de bus naar Baker City. Verder alles okay.

Donderdag 11 juni mail om 22.17 u. Ned. tijd. Here I am. Hoewel het nog steeds heet is, maak ik nu weer wat kilometers. Ben nu in Boise en zat om 6.00 uur al op de fiets. Om 8.00 uur was het al 30 graden. Mijn nieuwe fietscomputer geeft ook de temperatuur aan. O ja, ik moet nog steeds vertellen dat ik in het vliegtuig naast een stel Nederlanders zat met twee jonge kinderen, die 8 maanden lang een reis vanuit Vancouver door Noord- en Zuid Amerika gaan maken met eigen auto, die ook werd overgevlogen. Ik hoorde dat het met Tinus Swart en Klaske niet goed gaat. IK heb ook contact met Jaap Jansma gehad. Gisteren geslapen in een park in de plaats Ontario. In deze omgeving is veel landbouw. Dit wordt straks wel anders.

Vrijdag 12 juni mail om 0.19 u (’s nachts Ned. tijd). Ik wie nog fergetten te sizzen dat ik de staat Oregon hâwn ha en no yn de staat Idaho bin. En krekt doe ’t ik bûten kaam it 43 graden is. Ha my earst mar wel deljûn mei in iiskâlde coke.

Ook weer een paar foto’s van Louw. Siebe

Zaterdag 13 juni mail om 23.00 u Ned.tijd (verschil met US is 8 uur) It is hjir boppe de 30 graden, mar wol goed foar myn skouder. Soe ek wat foar dyn rêch wêze (Siebe). Ik ga nu even verder in het Nederlands. Gisteravond en vanmorgen weer een lekke band gehad, beide keren weer een staaldraadje. Dat schijnt hier vaak voor te komen. Gisternacht op een rest area overnacht zonder de tent op te zetten. Maar ’s nachts begon de sprinklerinstallatie plotseling te werken en toen moest ik snel mijn spullen verplaatsen. Ik ben nu in Twin Falls, dat is nog de staat Idaho. Straks op naar de staat Utah. Het zijn wel heel lange wegen hier en campings zijn vaak te ver weg, dus dan weet je het wel.

Maandag 15 juni mail om 15.38 u met foto. Daar ben ik weer. Gisteren tot Malta gekomen en nu onderweg naar Snowville in Utah. Het is hier elke dag en ook ’s nachts mooi en droog weer. Vannacht weer zonder tent in de open lucht geslapen. Het is in deze wereld flink klimmen en dan maak je niet al te veel kilometers op de binnenroutes. Siebe, kun je er ook achter komen of er zomerijs in de Olympic Oval in Salt Lake City ligt. Ik wou dan wel even kijken of er ook bekende schaatsers aan het trainen zijn. Ik heb afgelopen zaterdagnacht op een camping aan een meer gestaan en heb een feestavond meegemaakt bij kampvuur met een grote Mexicaanse familie . Ik moest mee eten met allerlei speciale gerechten (hoe komt het met mijn maag?). Ik ben ook het meer over geweest in een snelle speedboot. Wat een stel, zeg!! Ik moet nu een dikke 80 km fietsen waar onderweg helemaal niets is, dus veel water is hoofdzaak. See jou in Utah.

Dinsdag 16 juni mail om 03.09 u Ned. tijd. Oké, dus ijs in Salt Lake. Vandaag maar 80 km gefietst en vanaf half drie, na warme rit, lekker uitrusten op camping in een piepklein plaatsje Snowville. Zit nu aan een lekker maal en bier. Heb nu 1.500 km in net 2 weken fietsen. Hoi.

Woensdag 17 juni Mail om 18.37 u met foto. Ben ondertussen in Ogden, niet ver meer van Salt Lake. Heb overnacht bij Willard Bay en gezwommen in de baai fan het grote Salt Lake. Gisteren heb ik gezien waar ze raketten bouwen voor de Space Shuttle en een man (Greg) (zie ook gastenboek) heeft mij met zijn pick-up truck naar de state camping gebracht. Het is al weer warm!!! Gisteren 41 graden.

Vrijdag 19 juni Mail om 22.02 u Ned.tijd met foto. Weer terug op aarde. Na een koude nacht boven in de bergen bij Park City. Hier waren de Olympische winterspelen skiën. Deze bergen zijn te zwaar met zo’n zware bepakking, maar deze route had Davey voor mij uitgezocht, bij wie ik had overnacht in Salt Lake City. Ik heb tevergeefs een lange omweg gemaakt, want helaas: geen zomerijs in de Utah Olympic Oval. Ik ga nu weer de hitte in. Gr. Louw.

P.S. Ik had via internet gelezen dat er wel ijs in de hal ligt en de baan open is. Siebe

Zondag 21 juni mail om 22.03 u Ned. tijd. Ben nu in Roosevelt en nu komen er hoge bergen richting Denver. Ik zal zien om op de een of andere manier er over te komen. Misschien morgen wel met een bus, ik zie het nog wel, want ik was eerder ook al ziek van de hoogte! Verder gaat alles nog volgens schema. Ik was helaas wel wat laat met tante (Aal) haar verjaardag! Groeten en tot later. Louw.

Woensdag 24 juni mail om 17.14 u Ned. tijd. Ik ben nu in de staat Colorado. Heb overnacht in Graig aan highway 40. Gisteren door het plaatsje Dinosaur gekomen. Dit is het land van de dinosaurussen. Ik rijd al dagen op een hoogte van zo’n 6.000 voet, plm 1.800 m. De temperatuur wordt iets noflijker (aangenamer, voor de niet-Friezen), maar ik moet nog richting echte Rockies. Ga nu naar Steamboat Springs. Hier is in augustus de American Challenge, de Amerikaanse Tour de France zeggen ze hier.

Vrijdag 26 juni mail om 4.47 u Ned. tijd. Vandaag vanaf Steamboat Springs zeer zware klim van plm. 18 km over Rabbitsear Pass. Hier is de waterscheiding van Amerika. Vanaf hier stromen de rivieren niet meer westwaarts, maar naar het Oosten. Dit heet hier de Continental Divide. Tijdens de klim werd ik ingelopen door een groep racefietsers die begeleiding hadden van van twee vrouwen met auto. Zij voorzagen mij ook van water en bananen en ze wachtten tot ik als laatste boven kwam. Ben niet verder gegaan dan Kremmling, waar ik nu lekker op een camping zit, maar waar je wel wordt opgevreten door de bloody muskitoos. Er staat hier maar één tentje en dat ben ik. Verder allemaal RV’s, dikke motorhomes. Vanavond gingen er buien rond, maar net niet hier. Wel windstoten. En rondom zie je hier besneeuwde bergtoppen. De nachten zijn hier wel koud en meestal ga ik vroeg onder de wol, want ‘s morgens vroeg fietsen is het beste. Morgen via Hot Sulpher Springs naar Denver. Heb nu 2.380 km. Er wachten nog wel een paar km’s. Louw.

Zaterdag 27 juni mail om 16.43 u Ned.tijd. (nog steeds 8 u tijdverschil) Ben ondertussen in Denver aangekomen, na de zwaarste klim tot nu toe. Na Denver zijn de bergen voorbij. Heb op de top van de col op ruim 11.000 voet, dus 3.000 m.,in een bezoekerscentrum overnacht. Vanmorgen ruim 30 km afgedaald in bijna vrieskou, brrrr. Alles weer okee. Bekijk vooral de mooie foto’s weer even.

Uw verslaggever Siebe.

Zondag 28 juni mail om 19.30 u Ned. tijd. Het is vandaag al weer vijf jaar geleden dat Sita is overleden. Ik mis haar, maar dat is niet te veranderen. Ik ben nu uit de bergen en ben nu overgeleverd aan de oneindig glooiende vlaktes. Dit kan zo wel een paar weken aanhouden. Ik ben nu in Strasburg en ik weet niet wanneer ik weer Wifi heb. Gisteren met tante Aal gebeld. In Utah en Oregon had ik helemaal geen T-Mobile bereik! Het warme weer houdt hier maar aan. Ik hoop dat het bij jullie (in Nederland) ook wat beter weer wordt. Ik app zo nu en dan met Tinus en Tineke en ook met Wya en Fopko ( deze zijn allemaal op reis door Canada). Tot later.

Dinsdag 30 juni mail om 19.25 u Ned. tijd. Na een paar dagen door niemandsland in Oost Colorado langs route 36 ben ik nu in de staat Kansas en heb ik ook weer Wifi in het plaatsje St. Francis. Ik blijf voorlopig highway 36 volgen. Het weer is rond de 40 graden en ik moet alles zoveel mogelijk bedekken, anders verbrand je levend. Vanmorgen 2 wandelaars ontmoet (zie foto) die in 7 maanden van New York naar Sant Francisco lopen. Ik heb nu 2.900 km en ben ongeveer halverwege. Heb overnacht in lekker motel in Indalia, dit was nog in Colorado. Doei.

Donderdag 2 juli mail om 20.00 u Ned.tijd. Hete, oneindig glooiende wegen. Zit steeds op route 36 en vorder gestaag. Heb extra km’s gemaakt met een lift en zit nu in Phillipsburg. T en T (Tinus en Tineke) hebben het ook naar de zin in Canada hoor ik. Er waait hier vandaag gelukkig een lekkere wind, al is het zijwind. Zag dat de website ook weer was bijgewerkt. Tot later.

Vrijdag 3 juli mail om 4.22 u Ned. tijd. Vandaag eindelijk eens lekker fietsweer. Vanmorgen vroeg een zware bui gehad, maar ik kon net op tijd mijn tent onder een overkapping schuiven. Dit was in een park in Smith Centre. Na 20 km passeerde ik het geografisch middelpunt van de USA bij Lebanon (zie foto). Tegen de avond weer zwaar weer gehad en ik zit nu aan een koud biertje in een motel in Belleville. Mijn gebarsten lippen, waar ik last van had, zijn weer hersteld, maar nu begint mijn zitvlak ook op te spelen (goed insmeren met vaseline zegt Gelske). De voorband zal ik ook moeten vervangen na 3.100 km. Ik zal de Tour wel gaan missen en ik had er graag bij willen zijn in Utrecht. Dethmer had bij familie voor ons mooi een kampeerplek geregeld, maar ja, je kunt maar op een plek tegelijk zijn. Ook loop ik vanavond (vrijdag) de BBque in Feinsum en het etentje voor de vrijwilligers van het dorpshuis in Hijum mis op zaterdag. En maar zweten en zwoegen in tropische omstandigheden. Maar ik heb er zelf voor gekozen, dus niet zeuren. Louw.

Siebe.

Zondag 5 juli mail om 02.10 u Ned. tijd (zaterdag 4 juli 18.00 u US tijd). Het is vandaag de nationale feestdag ‘Independence Day’ van de USA. En ik ben een dag te gast bij een familie in Marysville en was vanmorgen als deelnemer eregast bij een fiets- en loopevenement langs de Blue River, de railtrayrun. Peter Muraski is degene die ik toevallig trof in de stad en die nodigde me uit bij hem thuis. Gisteravond hadden we een BBque in een groot landhuis, mijlen ver out in de country! Schitterend. Vanavond eten we bij familie in de stad en er is hier groot vuurwerk. Peter zijn vrouw is hoofdredacteur van de lokale krant en nam me een interview af. Zo zie je maar dat je de juiste mensen kan treffen. Ik hoorde van Hily dat ze met zware rugklachten gerepatrieerd moest worden uit Italië. Die heeft weer dikke pech. Met mij gaat het dus goed en het is hier nog steeds warm. Wel, ik moet zo meteen weer eten en drinken! Lucky me. Groeten Louw.

Woensdag 8 juli mail om 00.53 u Ned. tijd. Nou, ik ben al twee dagen in Missouri en ik heb het nodige weer beleefd! Gisteren bij St.Joseph brak een noodweer los, wat niet weer leek te stoppen. Ik was net op een alternatieve route en had al uren onder een afdak gestaan, toen de eigenaar thuis kwam en we aan de praat raakten. Hij was erg belangstellend en had ergens terug in 1700 nog Nederlandse voorouders. Hij bood me aan om te overnachten in een blokhut (zie foto) en ik kon alles lekker weer laten drogen. Wat weer een lucky me! ’s Avonds hebben Steve en Debbie Ostrander gezellig bij mij zitten bijpraten (thanks again). De regen heeft me wel een halve dag gekost, maar het is ondertussen zoveel afgekoeld dat het biken weer plezierig wordt. De omgeving van Kansas City is een agrarisch gebied en is om deze tijd nog nooit zo nat geweest als dit voorjaar en deze zomer. Net nu ik hier ben! Ik mail nu bij Mac Donalds in de town Chillycothe in Missouri aan highway 36.

Donderdag 9 juli mail om 03.51 u Ned. tijd (nu 7 uur tijdverschil). Daar was ik al weer. Ik zit nu lekker in een motelletje in Macon (staat Missouri). Vanmorgen droog vertrokken, maar al snel begon het te regenen en koud en nat stond ik na 15 km wat bij te komen, toen er een pick-up stopte en de guy vroeg of hij me een ride kon geven. Macon was nog zo’n 55 mijl, dus deze dag heb ik weer ingehaald. Dit kwam weer als geroepen, want later bleek de regen de hele dag niet te stoppen. Er is hier sinds de waarnemingen nog nooit zoveel water gevallen. Dat maak ik weer mee dus! In Colorado was de graanoogst al bijna klaar en hier moeten bijvoorbeeld de bonen nog gezaaid worden. Ik zit nu aan een lekker wijntje in plaats van koud bier! Nog een kleine maand, dan moet ik in Washington zijn. Als het weer verder wat meewerkt moet dat lukken. Waarschijnlijk neem ik een iets noordelijker route en is het dan zo’n 2.000 km. Heb vanmiddag maar wat zitten mailen en appen. En verder volg ik de Tour via internet een beetje. Louw.

Vrijdag 10 juli mail om 15.54 u Ned.tijd. Ik ben er weer. Gisteren een schitterende fietsdag gehad, mooi weer en de wind weer eens mee. En laat ik een echtpaar ontmoeten dat onderweg was (vraag aan Louw: ook op fietsen?) naar huis in Washington. Zij hebben me aangeboden om zodra ik daar over enkele weken aankom, ik daar onderdak heb zolang ik wil. Het is daar een heel groot stedelijk gebied en ze brengen me ook naar het vliegveld. Heb ik weer geluk! Ik ben nu in Hannibal aan de grote Mississippi rivier. Dit stadje staat helemaal in het teken van Mark Twain, die hier vandaan kwam. Bij mij op de camping staat ook een Frans vrouwtje, die op de fiets de Mississippi en is begonnen in New Orleans. Ik ga straks de brug over en ben dan in Illinois, de volgende staat. See you later.

Siebe.

Zondag 12 juli mail om 23.31 u Ned. tijd + 3 foto’s. Vrijdag 10 juli ben ik vertrokken uit Hannibal en onderweg kwam mij een wielrenner tegemoet die onderweg was met een groep fietsers met volgwagen van New Haven aan de Oostkust naar Californië. Even later kwamen er steeds groepjes die hun eigen tempo reden, waaronder nogal wat meiden. Zodra ze mij zagen begonnen ze al te roepen: Loe…… Loe! Degene voorop had namelijk doorgebeld dat ik er aan zat te komen! De politie is nu ook mijn beste vriend, want die dag tegen vijf uur reed ik rond in de plaats Winchester (illinois), toen een politiewagen naar me toe kwam en de man mij vroeg of ik iets zocht. “Ja, een plek om te overnachten” was mijn antwoord. De sympathieke man dacht een tijdje na en trommelde toen de beheerder van het plaatselijke sportpark op, die mij een kampeerplek in een openluchttheater gaf. En omdat er ’s avonds steeds regen valt, mocht ik wel op het overdekte podium staan. Wat een geluk, want tegen de ochtend heeft het gehoosd! Zaterdag 11 juli heb ik ook weer overdekt mijn tentje op een sportpark opgezet. Dit is niet overbodig, want met deze tropische buien spoel je de tent uit. Dit was in het plaatsje Pownee, genoemd naar een Indianenstam. Ook kruiste ik hier ten zuiden van Springfield de beroemde Route 66. Er liep hier echter alleen een grote interstate highway. Zondag 12 juli is het al weer broeierig heet, maar redelijk om te fietsen. Ben nu onderweg langs highway 16 over Taylorville en Pana naar Mattoon. Alles nog volgens plan, maar wel iets noordelijker route. Zit nu op 3.800 km.

Woensdag 15 juli mail om 22.46 u Ned. tijd. Ik zit al weer bij Mac Donalds en ben in Bloomington (Indiana). De temperatuur is iets draaglijker en ik hoop dat het zo blijft. Gisteren is hier niet ver vandaan een tornado langs gekomen die nogal wat schade heeft veroorzaakt. Ik heb ondertussen al weer contact per mail gehad met de familie Juncke in Washington en zij verwachten mij daar te zijner tijd. Dat zal wel over ongeveer veertien dagen zijn. Wel moet ik nog ‘even’ door de Appalachian Mountains en dat is volgens sommigen nogal pittig! Ik heb nu wel ongeveer genoeg van dat steeds weer klimmen. Afdalen is meer mijn favoriet. T en T en Fopke en Wya (allemaal op vakantie door Canada) zijn, denk ik, al weer onderweg naar huis. Nou, mijn koude cola is op en ik verlaat de airco en moet nu de oven weer in, want het is toch al weer boven de dertig graden.

Vrijdag 17 juli mail om 17.47 u Ned. tijd. + 1 foto. Ik hearde van tante Ael dat jim by har yn Deventer west hiene (klopt, ik, Siebe en Greetje zijn drie weken op vakantie in Zwolle). Hier alles nog oké. Ik ben nog in Indiana en heb vannacht achter een cafeetje gestaan met m’n tentje in het kleine dorp Holton aan highway 50 tussen Columbus en Cincinnati. Als je op streetvieuw googelt, kun je het enige café vinden, alleen zit ik er dan niet achter! Hier kom ik over de grote rivier, de Ohio River. Door de vele regen overstromen ze nogal eens. Twee dagen geleden heb ik op een camping gestaan die eigenlijk dicht was omdat er heel veel schade was door de overstroming enige dagen eerder. Het slechte weer ben ik ontsnapt en ook ben ik een tornado misgelopen, die de nodige sporen heeft achter gelaten. Op sommige velden staan de gewassen te verrotten. Ik heb niet goed gekeken, maar ik ben nu bijna 4.300 km onderweg. Zo, de koffie is op en dus moet ik weer verder. Ik hoorde van Peter Muraski dat ‘mijn’ krantenartikel ook uit was. (misschien leest Obama dit ook). ’s Avonds mailt Louw nog dat hij in Cincinnati is aangekomen. Dit is een grote stad aan de Ohio River.

Link krantenartikel

Siebe.

Maandag 20 juli mail om 19.51 u Ned. tijd. Ben nu in Ashland nog aan de Ohio River en dat is in Kentucky, al weer een staat. Maar niet voor lang, want al vrij snel ben ik in de staat West Virginia. Gisteravond al weer geluk gehad! Ik had mijn tentje al staan op een plekje aan de rivier van de Shawnee Boatclub in de plaats Porthmouth. Met wat bootjesvolk zat ik aan een biertje, toen de weerberichten weer slecht waren voor de nacht. Enige dagen daarvoor was het hele terrein overspoeld door hoog water. Er werd voor mij besloten door een van de dames (zie je wel weer) dat ik niet in de tent kon en ik heb de nacht doorgebracht in de beheerder zijn grote kampeertrailer, die hij toch niet gebruikte (met airco). Noem mij nu maar Guus Geluk.

Woensdag 22 juli mail om 17.46 u Ned. tijd. ( 6 uur verschil) + 1 foto. Hier ben ik weer even . Eergisteren in Huntington bij Jeffs Bikeshop een buitenbandje gehaald. Hier is de normale maat voor de wegfiets 27 inch en wij hebben 28 inch, maar, net als bij Hotze, vond Jeff achter nog een goede band die ik voor niets mocht hebben! ‘Gesponsord voor mijn onderneming’ zo gezegd. Ondertussen zit ik in de Appalachian Mountains in West Virginia aan de Kanawah River, waar ik bij een sluizencomplex (net zoals in Aldeleie) heb overnacht. De nacht ervoor ben ik bijna de tent uitgespoeld, zoveel regen viel er in korte tijd. Dus zat ik nu weer in een zgn. ‘shelter’ (dak). Ik krijg nu nog een pittig stuk door de bergen, maar het is hier erg mooi. Het is nog steeds wel warm, maar wel iets normaler. Groeten van de Dutch Biker.

Zaterdag 25 juli mail om 16.05 u Ned. tijd. Alles nog okee. Het weer is nu goed en niet zo warm meer. Maar ik zit nu in Marlington, dat is midden in het Appalachian berggebied en dan gaan de kilometers niet meer zo snel. Heb gisteren maar een rustdag genomen. Er is hier ook een biketrail, een oude spoorbaan waar vrij veel wordt gefietst. Maar de meeste fietsen zie achter op de auto’s hangen! Iedereen roept naar mij: “Where are you going” en meestal moet ik dan even wat vertellen. Ik zit nu wel voor op m’n schema en doe rustig aan, anders zit de familie Juncke, zo heten ze, wel lang met mij opgescheept in Washington. Ik volg de Tour ook zo nu en dan en het is rechtstreeks op NBC. Tot horens. Louw.

Siebe.

Maandag 27 juli mail om 15.56 u. Ned. tijd. Gaat prima. + 2 foto’s. Gistermorgen, zondag voor vertrek van camping bij Warm Springs (Virginia), omdat ze me uitnodigde, met oud dametje, de bazin van de camping, naar de kerk geweest. Hier werd ik door de dominee aan iedereen voorgesteld en heb mee gegeten met de lunch, wat hier gebruikelijk is in de kerk. Daarna een rit door de schitterende Shenandoah Valley en de Blue Ridge Mountains. (P.S. Dit moet inderdaad een schitterend gebied zijn. Wij hebben in ons Shanty Koor een heel mooi lied over de Shenandoah. Siebe) Het was weer snikheet, 38 graden en geen wind. Klimmen en puffen! Ben nu in Staunton, grote stad, en ga in oostelijke richting Atlantische kust. Dan nog een stukje omhoog en dan ben ik er. Doei.

Woensdag 29 juli mail om 18.08 u. Ned. tijd. Nei hûs. + 1 foto. Hoi, ik ben nu onderweg naar Fredericksburg en dat is bij de kust, nou ja. Daarna naar het noorden naar Obama. Even tussendoor: mijn terugreis is als volgt, ik vertrek donderdag 6 augustus en met een tussenstop op IJsland, kom ik vrijdag 7 augustus om 11.30 uur aan op Schiphol. Daarna fiets ik waarschijnlijk naar Haarlem naar zus Betty. Gisteren weer dikke plensbuien gehad, verder okee. Het is hier schitterend, maar nog altijd flinke heuvels. Ik ben op dit moment in Fredericksburg, bijna aan de Atlantische kust en nog zo’n 100 km van Washington. Ze verwachten mij daar al. Het is hier nu tropisch warm en vochtig. Iedere middag om half vier vallen hier zware buien en als ik dan ’s avonds de tent in moet, is het net een sauna. Niet echt leuk meer. Maar ik hoorde van Hyli dat het bij jullie in Nederland herfst is, dat zal wel een omschakeling zijn. Vanmorgen voerde mijn route langs veel battlefields (slagvelden) van de burgeroorlog die hier heeft plaats gevonden rond 1864 en veel doden heeft gekost. Nou op naar de laatste loodjes. En Obama wacht op mij! Heb nu 5.425 km gefietst. Gr. Louw.

Vrijdag 31 juli mail om 1.04 u. Ned. tijd. Yes, I made it. + 3 foto’s. Well, I did arrive in Washington!!!!!!!!! Het laatste stukje opgehaald door mijn vrienden Juhnke. Zit nu aan bij het diner. Later meer. Mail om 16.45 u. Ned. tijd. Yes, I did it. Ja, ik heb mijn eindbestemming bereikt. Gisteren net voor Washington ben ik opgehaald door BeeJee en Richard Juhnke, die ik al ontmoet had in Missouri. Ze zijn zo goed voor mij en ik verblijf bij hen in hun appartement in Arlington tot mijn vlucht naar huis volgende week. Ik heb het Witte Huis en het Capitool (zie foto) al gezien bij nacht! Ik ben precies twee maanden onderweg geweest en het was een geweldige ervaring, mede door al de goede mensen die ik heb ontmoet op mijn pad! Bedankt allemaal, ook de mensen thuis voor hun support. Om nooit te vergeten!

The Dutch biker……….Louw. See you again sometime.

Kijk ook nog even naar de foto’s. Hoewel Louw pas over een week weer thuis hoopt te zijn, is dit dan de afsluiting van de indrukwekkende fietstocht 2015 door het grote Amerika. Hij zal zich best nog een weekje vermaken bij zijn onverwachte gastgezin en in en om de grote stad Washington.

Siebe.

America Thank you!!!

This is ment for all the people I met on my way who can't read Dutch. You all helped and supported me so mutch on my great adventure crossing the US by bike. It hasn't always been easy, with all the heat and later the rain, but also thanks to you I did it!

Thank you Sid and Jennie in Abbotsford. Larry and Debbie in Kennewick. Greg before Salt Lake. Davey in Salt Lake City. Reed and Joy I met in Heber. Marc and Maria in Oberlin. Leo Long, Danny Siegfried in Kansas. Thank you Peter Murasky and Sarah Kessinger in Marysville. Steve and Debbie in Gower. Darrell Ramey in Porthmouth. Fran from the Peaceful River camping. Bruce in Stafford and at my final destination in Washington, thank you so mutch: Beejee and Richard Juhnke in Arlington.

I will never forget

Louw the Dutch biker

top