Laatste nieuws:
Kilometercompetitie
17-10-2019 3e tussenstand... (update)

Ronde Culturele Hoofdstad
01-05-2019 lees verder...

De FTC Stiens staat voor Fiets Toer Club Stiens, in de volksmond Fietsclub Stiens en is officieel opgericht op 3 maart 1982. Het doel van de club is het voor leden en derden kweken van belangstelling voor fietstochten en andere fiets evenementen. Voor 1 januari 2015 was de naam FTTC Leeuwarderadeel.

Sinds 1991 is de club aangesloten bij de N.T.F.U. (De Nederlandse Toer Fiets Unie). De leden ontvangen een lidmaatschappas en het maandelijkse toerfiets magazine. De lidmaatschappas geeft u recht op korting bij deelname aan officiële N.T.F.U. tochten. Tevens zijn de leden verzekerd bij eventuele ongevallen. Een ander voordeel is nog het toerfietsprogramma wat elk lid aan het begin van het toerfietsseizoen ontvangt in een overzichtelijk magazine.

Vanaf eind maart tot eind september is het mogelijk om op de maandag- of woensdagavond de trainingen te bezoeken. Er wordt in diverse groepen getraind en op verschillende niveaus. De aanvang op beide avonden is 19.00 uur bij het gemeentehuis in het centrum van Stiens. Vanaf oktober tot eind maart is er op initiatief van enkele leden op de zaterdagmiddag een vrijblijvende MTB training. Aanvang 13:30 uur bij de dikke boom, ingang Stienserbos aan de Treurderdyk.

Voor wat betreft de sponsoring zijn er 3 hoofdsponsors, tevens de shirtsponsors. Dit zijn Bakker Training & Therapie, Bike Totaal Haijma en Meneer&Mevrouw Hoekstra. Daarnaast zijn er 6 sponsors met een banner op de site, te weten: Bouwbedrijf de Vries, P. de Vries Installatietechnieken, Cafetaria - Café De Kern, Bouwkundig Ontwerpburo Tseard Broos en V & H Dakbedekkingen. Cafetaria - Café De Kern fungeert als startplaats voor (club)tochten vanuit Stiens.

De FTC Stiens heeft een 8-koppig bestuur, waaronder de toercommissie die verantwoordelijk is voor het samenstellen van het toerprogramma. In februari wordt het infoblad van de club uitgebracht. Het contactadres van de vereniging is mevrouw H. Wiersma (secretaris), zie button contact. Wij staan u graag te woord omtrent vragen en nodigen u van harte uit om eens gezellig een avond met ons mee te fietsen.