1e Lieuwe Westra Trynwâlden Classic

Stichting Wielerpromotie Trynwâlden (SWT) te Oentsjerk, Fiets- Toer- en Trimclub Leeuwarderadeel (FTTC) te Stiens en wielervereniging Otto Ebbens te De Westereen organiseren op 14 mei de eerste editie van de Lieuwe Westra Trynwâlden Classic. Deze toertocht over 100 of 40 kilometer start en finisht in Oentsjerk en voert de fietsers door de geboortestreek van professioneel wielrenner Lieuwe Westra. Lieuwe zal hierbij aanwezig zijn, als zijn programma bij WorldTour-team Vacansoleil-DCM dit toelaat.

Unieke samenwerking
De samenwerking tussen de drie organisaties mag uniek genoemd worden. SWT en FTTC organiseren samen al enkele toertochten, maar de samenwerking met WV Otto Ebbens op dit gebied is nieuw. “Lieuwe Westra is lid van wielervereniging Otto Ebbens en zo was de link snel gelegd met de andere twee andere organisaties. Ook Lieuwe was erg enthousiast over het initiatief en hoopt dat er veel mensen komen fietsen. Hij is van de partij als zijn programma dat toelaat”, klinkt het bij de organisatie.

Opbouwfase
De voorbereidingen voor de Lieuwe Westra Trynwâlden Classic zijn eind januari begonnen. De eerste aanzet tot een route voor de 100 en 40 kilometer is ondertussen gegeven en krijgt de komende weken definitief gestalte. Daarnaast worden er diverse sponsoren gezocht om dit evenement tot een succes te maken. “We gaan ons best doen om alles zo goed mogelijk te regelen voor de toerfietsers. Dit stukje Fryslân biedt prachtige fietsmogelijkheden, we hopen dat veel mensen dit komen verkennen op 14 mei!”

Gestart kan er worden tussen 08.00 uur en 09.30 uur voor de 100 km-tocht en tussen 09.00 uur en 11.30 uur voor de 40 km-toertocht. De start van de Lieuwe Westra Trynwâlden Classic vindt plaats bij Kafee ‘It Wapen fan Fryslân’ in Oentsjerk.