1e Lieuwe Westra Trynwâlden Classic een succes

Wegens grote belangstelling voor de eerste editie van de Lieuwe Westra Trynwâlden Classic werd de starttijd voor de 40 km-toertocht verlengd van 9.00uur tot 11.30uur. Bijna 300 fietser meldden zich bij de organisatie. Het weer was heel redelijk.

De routes leiden door de geboortestreek van de Műneiner Lieuwe Westra die als wielrenner van WV Otto Ebbens furore maakte. Westra is inmiddels professional bij Vacansoleil-DCM en was op 14 mei actief in de Ronde van Picardië. Zijn eigen classic kon hij hierdoor niet bij kunnen wonen.

De classic ondersteunde dit jaar tevens het goede doel 'It Aventoer', dat voor mens- en diervriendelijk wonen, werken en recreëren staat. Bij de inschrijving was voor dit goede doel een collectebus aanwezig, waar de deelnemers een vrijwillige bijdrage in konden doen.

De organisatie was in handen van de Stichting Wielerpromotie Trynwâlden (SWT) te Oentsjerk, Fiets- Toer- en Trimclub Leeuwarderadeel (FTTC) te Stiens en wielervereniging Otto Ebbens te De Westereen.

FOTO'S

MEER FOTO'S